24 oktober 2013

Ada


Toen ik zwanger was van Ada had ik maar een missie: een mooi geboortekaartje. Ik moest en ik zou zelf iets tekenen of schilderen! Dat was echt makkelijker gezegd dan gedaan. In elk geval was het een goed excuus om weer eens te keer te gaan in de verfwinkel. Omdat ik het vooral vermoeiend vind om steeds opnieuw dezelfde kleur te mengen, moest ik zo nodig de grootste 'voordeeldoos' met kleine tuubjes verf te kopen. En onder het motto 'als we dan toch bezig zijn' ook nog een paar pottekes Ecoline en een stel oliepastels. Wel handig en ook weer schoon om naar te kijken, maar ook zeer frustrerend als de ideeën in het hoofd geen vorm willen krijgen.  

Ideeën genoeg hoor, daar niet van. En zo ontstond uiteindelijk het idee van 'Letterpress'. Daarbij worden de letters en tekeningen in reliëf op het kaartje gedrukt. De mooiste vond ik op deze website uit de VS. Maar gezien geboortekaartjes niet op voorhand gedrukt kunnen worden, was dit niet echt een optie. Dichter bij huis vond ik hier en hier en op tal van andere sites ook heel mooie voorbeelden. Goed voor een volgende keer, maar niet als je nog maar een paar weken tijd hebt.

Onder het motto 'dan photoshoppen wij dat toch even zelf', kwam ik uiteindelijk tot volgend resultaat. De figuurtjes haalde ik van een afbeelding die ik op het spoor kwam door in google de term clipart in te geven. En omdat de originele afbeelding zo mooi was, volgde er ook een voorkant en nadien ook een grote poster en kaartjes voor snoepzakjes.
 


3 opmerkingen: